Supermatens dager 2017 – Oppskrift på matcha cookies

Ma-cha-cha-cookies! 
Den “grønne trenden” alle snakker om no er matcha-te.
Supernature feirer supermatens dager 2017, og då har eg valt å lage denne veganske og glutenfrie oppskrifta på matcha cookies! 🙂  

Matcha-te er ein eldgammal tradisjon som har historie heilt tilbake til det niande århundre.  Det heile starta med at Zen-buddhisten Eisai brakte den hemmelege teen ifrå Kina til sin heim i Japan. Han planta matcha i bakken rundt tempelet i Kyoto.  Meditasjon spelar ei stor rolle i seremonien som også er kalla “the way of tea” der reinleik, respekt og harmoni er i fokus.  

På japansk tyder “cha” te, og “ma” betyr pulver.
Matcha er ei pulverisert form for grøn te. Når ein drikk matcha te drikk ein heile tebladet.  Den tradisjonelle måten å tilberede matcha på er å koke vatn og deretter vispe matchapulveret med ein bambusvisp. På den måten løyser teblad seg opp i vatn og ein får i seg dei viktige næringstoffa.

Les meir om mathca-te her i min tidlegare post!

Du treng:

2 ss chiafrø bløytlagt i 3 dl vatn (ca 10 min )

6 dl cocosamel

4 dl sukker

1 klype supernature himalayasalt

2 dl kokosmasse

1 ss Supernature Matcha-te

1 boks kokosmelk (400ml)

1 ts bakepulver

4 ss Cocosa extra virgin

6 ss Fibersirup clear

 

Slik gjer du:

Steik midt i ovnen på 200 grader i ca 20 minutt til kjeksa blir gylne.

Deigen blir litt knudrete å jobbe med. Men du triller berre kjeksa til kuler på eit steikebrett og trykk dei flate til ønska størrelse.
Obs: kjeksa knekk litt lettare enn andre kjeks då desse er heilt fri for gluten.

Du kan velge sjølv om du liker dei mjuke med å ha litt tjukkare kjeks, eller lage dei tynne og steike dei litt ekstra.

Du kan være skikkelig kreativ og lage dine egne varianter. Tilsett gjerne nøtter, gojibær, beepollen, kakaonibs, sjokolade i kjeksa. 

Har du lyst til å smake? 
Ta turen innom Sunkost Volda på torsdag 27.april kl 19-21 for smaksprøver!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *