Brrr. No er hausten her! Kva med å kose deg med ein varm kopp te saman med denne heimelaga granolaen som har ein fantastisk smak av eplekake? Nam! 🙂 Granola er godt å nytte saman med din favoritt yoghurt, mjølk, snacks, toppig på smoothies, i energikuler, osv.
Oppskrifta er glutenfri, vegansk og er heilt utan kvitt sukker.
Oppskrift til ca3 steikebrett:
Eg fekk augene mine opp for den danske økologiske matserien urtekram for litt sidan, og fant alt eg trengte på helsekosten for å vere kreativ til å lage denne granolaen. Eg likar å lage store porsjonar med granola når eg først er i sving. Denne blandinga held seg lenge i eit lufttett glass eller i ei kakeboks.
400g Urtekram hirseflak
100g Urtekram pecannøtter
100g Urtekram pistasjnøtter
150g Urtekram valnøtter
125g Urtekram epleterninger
100g Urtekram kokosblomstsukker
2 ts Urtekram ekte kanel
100g Kokosolje extra virgin
1 klype himalayasalt
Slik gjer du:
1. Forvarm ovnen på 200 grader. (150 grader om du bruker varmluft)
2. Leit fram to bakeboller, kniv, skjærebrett og eit steikebrett eller to kledd med bakepapir.
3. I bakebolle nr 1: Hakk opp alle nøttene, og bland saman med hirseflak.
4. I bakebolle nr 2: Varm opp kokosolje i eit vannbad slik den blir flytande og enkel å dosere. Bland kokosolje saman kokosblomstsukker, himalayasalt, og kanel. Dette blir på ein måte “marinade” som setter den gode smaken i granolaen.
5. Bland saman bakebolle nr 1 og 2.
6. Fordel utover steikebrett, og steik midt i ovnen på ca 200 grader i 10 min./ 150 grader på varmluft i ca 10 min til det har fått en gyllen farge. Her må du følge grundig med og røre rundt slik det ikkje blir svidd. Alle ovner er forskjellige.
7. Viktig: Avkjøl blandingen. Bland urtekram eplebiter saman med den avkjølte blandinga heilt til slutt.
Nyt!
Nyt gjerne saman med din favoritt-te.
Eg er stor fan av Yogi-tea. Dette på grunn av den gode smaken, og dei søte ordtaka i teposen. Akkurat no får du 4 for 3 på alle Yogi Tea hjå Sunkost Volda.
Ha ein varm og god haust.
J.M