Full av energi!

Eg får stadig høyre spørsmålet «Kor får du all energien din i frå?»

Dei aller fleste ynskjer meir energi og overskot i kvardagen og spør meg ofte om tips.

Særleg etter påske og andre høgtider der ein har kost seg litt ekstra med god mat og drikke er det lett å dette av lasset. Kanskje har du allereie merka at slappheita kjem snikande? Kva med å snu det heile no og legge gode vaner fram mot eit glødande og aktivt sommarhalvår?

Eg merkar fort på kroppen kva som gir meg energi, og kva som tappar meg for energi. Det handler sjølvsagt om å finne balansen både når det kjem til kosthald, trening, og kvile, for ikkje å snakke om ytre og indre påkjenningar.

“Run to the mountains!” Bilete: På toppen av Helgehornet. 

Fysisk aktivtet
Når eg trenar gir eg meg sjølv ei god kjensle av å ta vare på helsa og psyka.
Det er min måte å få ein sterk kropp som tåler meir fysiske påkjenningar og som bonus får eg bl.a auka energi og mental klarheit. For tida er det fjellet, jogging, gåturar og yoga som står på kalendaren min.

Frisk luft
Det beste eg veit er å trene ute i naturen. Det er ikkje alltid so mykje som skal til før eg føler at eg har fått lada batteria. Eg er så heldig at eg bur på bygda med nydelege fjell, skog og vatn rundt meg. For meg er det viktig å kome seg ut og oppleve kva naturen har å by på. Ute i naturen er ingen dagar like!

Gode rutiner
I påska hadde eg fri nokre dager, og med familien på besøk blei det fjelltur etter fjelltur!
Det aller beste er at eg gjennomførte alle turane heilt utan “sinnsjuk gongsperre” som eg ellers ville ha fått! (Eller lemster som mor mi i frå Kristiansand bruker å sei)
Mi lille hemmeligheit for å unngå gongsperre er kostilskotet REN MSM.

Kosttilskot og trening
Eit av mine «must haves» tilskot med tanke på auka energi er REN MSM.
MSM tilfører kroppen organisk svovel, som kroppen treng for å produsere den viktige antioksidanten glutation. Med auka tilgang på glutation, får vi auka antioksidantbeskyttelse og restitusjonsevne. Noko av den mest oppdaterte forskinga på MSM har blitt gjort på idrettsutøvarar. Svovel gir auka restitusjonsevne etter harde påkjenningar, t.d. etter trening! Ein merker fort at ein ikkje får like mykje gongsperre som ein ellers kunne ha fått.

Merk! Det tek 1-2 vekes tid før ein kan merke tydelege resultat på restitusjonsevna. MSM kan og gi ein mild smertedempande effekt.
Kostilskotet har forresten kvalitetsmerket Optimsm og er vegansk. 

Svovel er eit essensielt mineral på same måte som magnesium og kalsium. Fleire kallar svovel «det gløymde mineralet» , fordi det so sjeldan blir nemnt saman med dei andre essensielle minerala.
MSM er godt for ømme og stive musklar og ledd, fordi svovel er viktig for fornying og vedlikehald av brusk og bindevev.

Kosthald
Det er veldig enkelt å tilsette MSM i ditt daglege kosthald.
Fleire opplever auka energi berre med å legge inn gode drikkevanar i kvardagen. Eg brukar å tenkje at det er lettare å øve inn ein ny vane enn å fjerne ein gamal uvane.
Kva med å tilsette 1/2 ts REN MSM pulver i eit glas vatn eller i smoothien din neste gong? 🙂

Følg meg gjerne på Instagram: @jrockmoe1

Mitt beste drikketips:
Eg lager alltid til «detox-vatn» og har dette klart i kjøleskapet kvelden før eg skal på jobb.
Skjær opp eit par ferske sitronskiver, og miks inn 1/2 ts REN MSM i vatnet.
Då har du klart din eigen sunne forfriskande energidrikk på 1-2-3!
Og du! REN MSM tåler godt høge tempraturar og smakar lite, so det kan med fordel nytast i ein kopp med te.

Eller kva med å lage deg energikuler?
Oppskrifta mi får du her!

Du kan og nyte ein forfriskande smoothie i sola!
Oppskrifta mi får du her!

Velværetips etter trening:

Eg avsluttar som regel fjellturer, og joggeturer med eit herleg avslappande bad.
Tilsett 1 ts REN MSM pulver saman med ein handfull epsomsalt (magnesiumsalt) i badevatnet. Dette gir deg ikkje berre mindre gongsperre, men restaurerer og strammar opp huda! Svovel er faktisk eit skjønnheitsmineral som booster både hud,hår og neglar i same slengen. Win-win.

Nytt design – Nye fordelar! 
Forresten! Kapslane blir gjort om til tablettar og endrar utsjånad. 
(Frå øske til boks) Den nye boksa har dobbelt innhald, men same lave pris! Wow 😀 Perfekt nyhende til oss faste brukarar.

Eg kjem til å dele mine MSM-tips framover i desse kampanjedagane så stay tuned!
Du får både MSM i pulver og kapslar til -20% hjå Sunkost Volda.
Ta turen innom om du vil vite meir eller les her!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *